fredag 1 maj 2009

Pajdeg

Ulla skrev en kommentar om pajdeg, hälften fullkorn och hälften siktat av dinkelmjöl. Naturligtvis är det bättre än att bara använda vetemjöl, men det är ändå inte så jättestor skillnad som man skulle vilja att det var!! Jag brukar faktiskt ganska ofta göra paj utan pajdeg. Helt enkelt bara fyllningen i en smord pajform. Mycket godare.

Vill man använda bara fullkornsmjöl så kommer här en bra pajdeg. Med olja blir det lättare att få bra struktur på den. Och för mig är det bra eftersom jag inte kan äta smör längre.

3 dl fullkornsmjöl, dinkel
1 krm salt
3/4 dl neutral rapsolja
1/2 dl vatten

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i olja och vatten och blanda till en jämn och fast deg. Platta till degklumpen och lägg den sedan i en form och tryck ut den så att den går upp på kanterna. Nagga med en gaffel i botten och förgrädda i 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar