fredag 15 maj 2009

Kolonidrömmar


Vi står i kö för koloni här i kommunen. Hittills har vi fått två erbjudanden och i dag tog jag med kameran. Detta tillhör ett dödsbo som gått i konkurs och nu vill advokatfirman som skötte det hela ha ett bud. Egentligen är vi mest intresserade av en jordplätt eftersom vår trädgård är så liten. Vi skulle vilja odla lite grönsaker och så. Både denna och den förra vi fick erbjudande om är mest ett hus på en tomt som ser ut som en trädgård. Inga odlingar, kanske något fruktträd. Denna stuga var ganska stor, som en mindre sommarstuga faktiskt. Kanske lägger vi ett skambud, så behöver man ju inte bry sig om huset i första taget. Det är mycket att göra med marken, gräva bort gräsmattan och anlägga grönsaksland. Men den låg fint alldeles intill åkern.


Kanske skulle det kunna se ut så här snart!

Jag har också en idé om att göra en bok om hur man förvandlar en hopplös kolonilott till ett litet paradis. Dokumenterat under tiden. Av någon anledning är inte Hans lika tänd på den idén ... Jag får väl ringa Ernst istället!

För ett tag sedan pratade en kompis (som är 47) om att hon samlade vuxenpoäng, det var något om lån på banken. Hans påpekade då att det kanske är lite passé nu när vi ändå är över 40. Så vi har kommit på att vi ska börja samla pensionärs-poäng nu!

Vi börjar med en kolonilott!

Hoppas att ni alla får en skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar