måndag 25 maj 2009

Det grönskar


En grön, god och nyttig soppa. 2 gula lökar hackade jag och fräste i kokosfett. På med lite vatten och sedan stjälkarna på 2 broccolistånd. Låter detta koka så att de lite hårdare stjälkarna nästan blir mjuka och sedan i med buketterna. Jag brukar inte ha jättemycket vatten i, men det är viktigt att locket ligger på så att grönsakerna ovan vattenytan blir ordentligt ångade. När det känns mjukt är det dags att mixa det hela tillsammans med en burk kokosmjölk. Och sedan smaka av med salt, örtsalt, peppar, lite koriander och kanske citron eller någon vinäger.

Ovanpå rostade pumpafrön och till några svarta kalamataoliver.

Helgen spenderade jag i Göteborg med min dotter och goda vänner i olika åldrar. Överlevde Liseberg utan borttappade barn och tappade sugar, och behövde inte laga jättemycket mat för en gång skull. Underbar lunch på Gunnebo Slott förresten. Tips om ni är i närheten av Mölndal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar