måndag 23 februari 2009

Lyxig söndagslunch


Söndag lunch och Tora är hos sin kompis Alma. Detta innebär fri fantasi när det gäller lunchplanerna. Hittar två laxfiléer i frysen som jag tinar i mikron. Skär under tiden vitkål fint i matberedare. Går på några sekunder och sedan kan man bara skölja alla maskindelarna i hett vatten och ställa i diskhon. Inte alls krångligt. Jag gör extra mycket så att det räcker till en måltid till. Kokar upp vatten och förväller kålen i ett par minuter. Känner efter så att det blir mjuk men ändå har lite spänst kvar. Låter den rinna av i ett durkslag. Jag kokar också morötter några minuter.

Blandar i en skål några matskedar majonnäs och någon matsked vinäger + salt och peppar. Blanda. Häller i den varma kålen och rör runt. Smakar av om det behövs mer salt och peppar.

Steker laxen i olja (eller smör), några få minuter på varje sida.

Tar av morötterna från spisen när de är lättkokta. Häller av vatten och lägger dem i skål. Stänker över lite olivolja och vit balsamvinäger. Lite salt och nymalen peppar. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar