måndag 8 juni 2009

Oj oj, detta var färgglatt!


I lördags hade vi helstekt entrecôte. Jag brukar steka helt kött med termometer, på 100° och så lång tid som behövs för att köttet ska komma upp i lämplig temperatur. Är det nötkött kan det vara lagom med ca 60°, förutsatt att spetsen på termometern sitter i mitten av köttbiten.

Det blev lite kvar av biten så i dag kunde vi äta det tillsammans med fräst paprika, fräst lök och en färdig tomatsås. Titta efter en sås med så lite tillsatser som möjligt. Detta var Zeta. Snabbt och enkelt när man saknar tid eller fantasi. Eller både och för den delen.

En sallad blev det också. Rödkål, rödlök, rädisor, lite morot och olivolja, vinäger, salt och peppar. En liten klick hummus fanns kvar sedan i går. Hans som har kroppsarbetat i garaget hela dagen fick fullkornspasta (som var kvar sedan i går lunch) i sin tomatsås.

Det var det hela!

3 kommentarer:

  1. Visst är det häftigt med "färgad" mat? Ännu ett bevis på att det inte behövs tillsatser om man bara väljer rätt slags råvaror :)

    SvaraRadera
  2. Oj jag har nästan alla dina böcker! =) Vad kul att du har börjat blogga!! Har bokmärkt din sida nu i alla fall! =)

    SvaraRadera
  3. Helt sant "madlar", naturens egna färgämnen är ju dessutom nyttiga till skillnad från de konstgjorda.

    Välkommen Caroline till min sida!

    SvaraRadera