tisdag 18 augusti 2009

Soppa-torsk


I min låda med torrvaror hittade jag gula ärtor. Ja, jag hade väl tänkt mig lite hemgjort ärtsoppa när jag köpte förpackningen, men jag minns inte när det var. Så i går la jag dem i blöt och i dag mitt på dagen kokade jag dem. Lätt som en plätt, även om det tar lite tid. Jag har ju lyxen att kunna jobba under tiden det hela står och puttrar. Jag följde receptet på förpackningen, men istället för buljongtärning tog jag örtsalt och vanligt salt. Den blev dessutom helt vegetarisk.

Till det vitkål, vinägrett och lite olika fröer.

3 kommentarer:

  1. Ärtsoppa, det tjatar min son om jämt men jag har inte velat laga det under sommaren när det har varit varmt. Får väl köpa hem lite ärtor nu när hösten närmar sig.

    Jag ska kolla lite på nätet och se hur man gör miso, om jag har förstått rätt så är det en slags buljong och det skulle man väl kunna koka själv?

    Ha det bra
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Har hittat hur man gör miso, det var inte så lätt. Du kan kolla in denna sidan www.nyfikenvital.org/?q=node/880
    Jag ska kolla på Ris&Curry i Lund om de har annars kanske det går att hitta i Malmö, jag återkommer när jag har kollat.
    Ha det bra
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ja det hade varit intressant om man kunde hitta en variant utan tillsatta E-nummer. Borde funka om det är ekologiskt. Så välsorterade hälsokostaffärer kan nog vara en idé att titta i. Har du varit i Astrid och Aporna? Ligger Bredvid konserthuset i Malmö, mot Triangeln till. Kvarteret bredvid om jag inte minns fel.
    Kram!

    SvaraRadera