måndag 24 augusti 2009

Mat i kvadrat








I går var vi på Fredriksdals trädgårdar, på deras tillställning Mat i kvadrat. 10 kockar hade fått bit mark att odla på. Ja, egentligen var det nog mest personalen på Fredriksdal som hade skött om odlingarna under sommaren, men kockarna hade valt grödor som de sedan skulle tillreda. På smakbiljetten kunde man sedan i lååååååååånga köer inhämta små smakprover från de olika kockarna. Rikard Nilsson var väl den mest namnkunnige i samlingen.

Maten i den lilla skålen är halstrad tonfisk. Ursäkta skärpan men det var något fel med min kamera. För inte kan det ha varit kräftskivan dagen innan som satt sina spår ...? Nä, det var nog min kompis Åsa som var lite darrig på handen!

Föredrag av bland annat mysfarbrorn Bo Hagström och den inspirerande trädgårdsmästaren Philippe Plöninge. Odlingarna i köksträdgården var fantastiska och man önskade att man hade plats, tid och kunskap till att ha åtminstone en liten odling i sin egen trädgård. Vilken rikedom med alla dessa sorters kål, sallader, lök, kryddor m.m.

En utställning med vacker dukning fanns också. Ska försöka hitta tallriken med tärnan för den var så vacker. Har redan googlat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar