torsdag 6 augusti 2009

Dagens snabbmat


Börja med att sätta på vatten till vitkålen. Det behövs inte så mycket, 2-3 cm i en mellanstor kastrull. Strimla en bit vitkål, så tunt som det går. Här underlättar det med en vass bra kniv, en god vän i köket!

Vispa under tiden ihop ägg, 2 per person ungefär. Lite salt och peppar och sedan ner i en varm teflonpanna, men lite olivolja eller kokosolja i. Man kan sänka värmen rejält redan från början, alternativt till och med stänga av plattan. Rör runt, helst med en träslev, så att äggröran blir grynig och krämig.

Lägg upp makrill i tomatsås, en burk eller en halv om ni är två. Dela på en avokado och skär några rödlöksringar.

När vattnet kokar är det bara att lägga i vitkålsstrimlorna och sedan kan man lägga på locket och stänga av värmen. När allt annat på talriken är på plats kan man hälla av vattnet och banda den lite mjuka vitkålen med olivolja, vinäger och salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar