tisdag 4 augusti 2009

Min älskade morotssoppa!


Kokta morötter mixas med en del av sitt kokspad (spara det du häller av ifall du vill spä soppan i slutet). Häll i en burk kokosmjölk, riven vitlöksklyfta och gärna lite riven färsk ingefära. Salt, peppar, örtsalt, lite gurkmeja, en skvätt vinäger. Smaka dig fram till en god balans. Späd eventuellt om den blir för tjock.

I dag kom Sköna hem, så en liten paus i arbetet kan väl inte skada?

4 kommentarer:

  1. Hejsan Klara,

    Tack för en inspirerande blogg. Beträffande morotsoppan, är det 1 kg morötter med en burk kokosmjölk och går det lika bra med light-mjölk?

    Ha en underbar dag

    Victoria (som använder min mans konto)

    SvaraRadera
  2. Hej Victoria!
    Jag skulle säga att 500-600 g kan vara lagom till en burk kokosmjölk. Visst går det lika bra med light, men personligen tycker jag att det är bortkastade pengar eftersom kokosmjölken bara är utblandad med vatten. Vill du ha mindre fett så kan du istället ta en halv burk och späda själv med vatten. Så kan du spara några kronor.

    En underbar dag önskar jag dig också! Här skiner solen så jag ska nog sätta mig i trädgården och skriva på min bärbara nu när jag ska jobba!

    SvaraRadera
  3. Tack för svar, en fråga till bara; ska köpa ny stavmix (med löstagbar mixdel) Kan du rekommendera någon ? 7-800 är nog smärtgränsen eftersom jag f.n. är arbetslös/sökande men fortfarande prioriterar mitt stora matlagningsintresse
    Victoria

    SvaraRadera
  4. Jag har en Bosch MSM 6300 och den är smidig eftersom man får med en liten extra mixerbehållare. Den är bra att göra pesto i till exempel. På Onoff och liknande ställen stod det att de kostar ca 450:- men du kan googla på det. Den är dessutom sladdlös och det är smidigt. Innan hade jag Braun och den var också bra. Men den köpte jag för kanske 15 år sedan så där har jag ingen aktuell modell att hänvisa till.

    Bosch MSM6700 har en liten visp också och det paketet går på strax under 800.

    Lycka till!

    SvaraRadera