tisdag 22 februari 2011

En mullig omelett


med både skinka och fetaost i. 3 ägg, salt och peppar. I panna med 2 msk kokosfett. När den nästan stannat smulade jag lite fetaost på. Skinka, vik ihop, ät med sallad.

5 kommentarer:

  1. Den ser jättegod ut! Som dina bilder alltid gör... :)
    Varför kokosfett? Är det bättre än smör och/eller olivolja?
    Köper man det var som helst?

    SvaraRadera
  2. Den var jättegod!
    Kokosfett köper du helst på hälsokost eftersom det som finns i vanlig butik (i silverpaket) är för kraftigt behandlat. Det på hälsokost eller andra specialbutiker (eller på nätet) finns med eller utan kokossmak. Jag har utan när jag steker. Tål hög värme. Smör är också bra, olivolja helst på sallad och såser och inte hetta upp för mycket.

    Kokosfett innehåller mättade mellanlånga fettsyror som används i kroppen (som energi och sedan för att smörja leder, dämpa inflammationer mm) och kan inte lagras i fettvalkarna. Fiffigt!

    SvaraRadera
  3. Tack! Då ska jag gå förbi hälsokosten på väg till jobbet och se till att det finns hemma direkt.

    SvaraRadera
  4. Gör så! Den utan smak kostar ca 100 kronor och den andra nästan 200. Så det är inga billiga saker! Men jag räknar det nästan som medicin och väljer hellre det än kosttillskott och annat.

    SvaraRadera
  5. mums =) det ska jag nog göra idag =)

    SvaraRadera