onsdag 2 februari 2011

Bea och annat


Leslita har frågat i en kommentar om bearnaise. Kan man köpa färdig och i så fall vilken?
Självklart är det alltid bäst och sundast att laga egna såser, men ibland har vi bara inte tid. Och för vissa är det kanske inte ens ibland utan ganska ofta som tid inte finns. Med det mesta i affären gäller det att titta på innehållsförteckningen. Om man tar bea som ett exempel så finns det vissa som har dubbelt så långa innehållsförteckningar som andra. De bästa i detta fall är de som står i kylen, eller framför allt som måste stå i kylen. Detta innebär ju att man får hjälp av kylan att hålla produkten fräsch och då kan man ta bort en del av konserveringsmedlen och andra tillsatser. Jag skulle också välja en som har rapsolja som första ingrediens och inte veg. olja. Står det veg. olja så innebär det att man använt billiga oljor i form av solrosolja, majsolja och andra oljor som har mycket högre omega-6-nivå. Och detta är något som vi ska försöka undvika.

Bea i kyldisken kan innebära "Jensens" eller "Druvan". Har själv provat Druvans olika såser och de var mycket goda. De innehåller för det mesta under 5 % kolhydrater.

Leslita frågade också om Finn-crisp. Finn-crisp är ett fullkornsknäcke som är tunt och litet. Bra att ta mycket pålägg på om man vill ha låg andel kolhydrater. Om det är GI-säkert eller t.o.m. tillåtet inom LCHF råder det delade meningar om. Vi kan konstatera att det är bättre än en skiva ljust bröd, men då krävs det att man äter max en eller två per dag. Vissa tycket att det triggar sug efter andra kolhydrater och att man inte kan stanna vid att bara äta max två. Då får man avstå. Känn efter själv om det är en produkt som du har behov av. Man kan också baka eget bröd som är LCHF. Ska återkomma till det snart.

1 kommentar:

  1. Tack så jättemycket för dina svar :) ska skriva upp detta ;)

    Hade så bra Klara

    SvaraRadera