tisdag 10 november 2009

Kycklinggryta med gurkmeja


400–500 g kycklingkött
1 gul lök
1 msk raps- eller olivolja
2 orange paprikor
2 dl vatten
1 tsk salt
2 burkar stora vita bönor eller motsvarande mängd hemkokta
1 burk kokosmjölk, ej light
1 tsk gurkmeja
saften av en lime
salt och peppar

Skär kycklingköttet i strimlor eller bitar. Skär också löken i bitar eller skivor. Fräs kyckling och lök i olja på medelstark värme. Skär paprikorna i bitar och låt dem fräsa med en stund i grytan. Tillsätt vatten och salt och låt det puttra en stund.

Skölj bönorna om de är på burk och tillsätt dem tillsammans med kokosmjölk, gurkmeja och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

Nä, det är så mörkt här om dagarna så man kan knappt ta några bilder! Så detta är från senaste boken. Till lunch åt vi annars det vi hade fotograferat till Matmagasinet. Ja, Hans kan ta bilder för han har både stativ och en bättre kamera.

På spisen puttrar nu högrev till en kalops och jag ska snart gå och hämta dottern.

Foto Hans Desser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar