onsdag 2 september 2009

Nya boken



Små zucchinipajer
Dessa små portionspajer har jag bakat i ett muffinsbleck. Det är enkelt och praktiskt eftersom smeten ligger stadig och inte riskerar att rinna över kanterna som på andra formar. Detta är ett recept som man lätt kan variera med andra grönsaker och smaker. Därför har jag lagt till alternativ i rutan här nedanför.

4 portioner

400 g zucchini
4 ägg
150 g chèvreost
1 dl crème fraiche
salt och peppar
svarta oliver
1 ask cocktailtomater
blandad sallad

Sätt ugnen på 225°. Riv zucchinin och krama ut överflödig vätska. Blanda ägg, chèvreost, crème fraiche och den rivna zucchinin. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i smorda ugnssäkra formar eller i ett muffinsbleck. Det går också bra att hälla all fyllning i en pajform. Låt stå i ugnen mellan 10 och 20 minuter. Kontrollera om det är färdigt genom att skaka lite på formen. Pajerna är färdiga när de har stannat.

Du kan bevaka boken på Bokus eller på Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar