onsdag 16 september 2009

Blomkålssoppa med örtiga kycklingspett


Blomkålssoppa och kycklingspett

4 portioner

blomkål, 1 stort huvud eller två lite mindre
2-3 dl havregrädde, sojagrädde eller 1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
1 msk vit balsamvinäger
svartpeppar

400–500 g kycklingkött
salt och peppar
1 tsk örtkrydda
1–2 vitlöksklyftor
olja, smör eller kokosfett att steka i

Skär blomkålen i buketter och lägg i vatten. Det behöver inte täcka. Lägg på lock, låt koka upp och sedan sjuda tills den har blivit mjuk. Häll bort det mesta av spadet men spara det i en behållare. Mixa blomkålen tillsammans med grädden. Tillsätt salt, kryddor och vinäger. Späd med kokvattnet till önskad konsistens och smaka av om det behövs ytterligare salt och peppar.

Skär kycklingköttet i kuber och trä upp på spett. Krydda med salt, peppar, örtkrydda och riven vitlök. Stek i olja eller smör tills de är gyllene och genomstekta.

Servera soppan med spetten.

Foto: Hans Desser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar