fredag 4 juni 2010

Sparris och tomater



Nu är det roligt att handla grönsaker. Svensk sparris ska vi avnjuta i morgon, och tomaterna har vi redan börjat nafsa i.

5 kommentarer:

  1. Hej Klara!
    Sist jag var i mataffären sålde de svensk sparris för 49:90/bunte, lite dyrt tyckte jag och stannade till i en annan mataffär och där sålde de italiensk sparris för 14:90 per bunte. Visst är det märkligt att sparris som åkt ändå från Italien till Sverige kostar så lite medan den svenska som har växt runt hörnet kostar massor?
    Jag funderar på att odla sparris i trädgården, är det något som ni har provat på? Tydligen kan man inte skörda de första åren, lite tråkigt.
    Ha en skön helg
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Klara!

    Jag visste inte att du håller i matlagningskurser. Var hittar man info om det? Skulle gärna vilja gå en sådan kurs!

    Önskar dig en skön helg! Själv behöver jag vila då jag var några timmar på akuten igår p.g.a. magsmärtor så min helg har inte börjat så bra :(

    Varmt hälsar, Kasia

    SvaraRadera
  3. Camilla: Jag såg att sparrisen från Italien väger 250 g och när jag kontrollvägde min knippe med sparris vägde den näst intill 500 g. Så då kan jag tycka att 50 kronor var helt ok, med tanke på hur fin den var. Men jag håller med dig om att det är sjukt att det är sådan prisskillnad. Beror kanske mest på löner i olika länder, eller har jag fel? Har hört att man kan köpa plantor med sparris, så flyttar man fram sin egen skördetid. Hans förkultiverade i våras och satte ut för några veckor sedan. Så vi får snällt vänta till ett annat år.

    Kasia: Jag lovar att lägga ut info här på bloggen när det är aktuellt igen. I början av september kan jag tänka mig.

    Hälsningar Klara

    SvaraRadera
  4. Hej Klara!

    Måste bara säga att det var så roligt att få träffa dig idag i din lilla mysiga butik! Riktigt trevligt! Dina böcker betyder mycket för mig och att kunna köpa en signerad av dig känns speciellt. Tack för det Klara!

    Varmt hälsar,
    Kasia :)

    SvaraRadera
  5. Hej Kasia!
    Det var så roligt att du kom hit! Kul att träffa lite "läsare" då och då!

    Hoppas att du får glädje av boken.

    Kram från Klara

    SvaraRadera