Åt en god lunch. Dock blir det ingen bild.
Stekt laxfilé med kålrot och broccoli
2 personer
2 laxfiléer
olivolja att steka i
1 stor kålrot
1 stånd broccoli
olivolja
vitvinsvinäger
rostade pumpakärnor
Skala och tärna kålroten. Bitarna kan vara ca 1-2 cm stora. Koka dem i vatten. Ansa broccolin och skär stammen i bitar. Låt dessa koka med kålroterna och lägg i broccolibuketterna när det återstår några få minuter. Känn med en sticka när allt är klart.
Stek laxen i olivolja. Ta lite salt och peppar på dem.
Häll av vattnet på grönsakerna och lägg dem i en skål. Häll på olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar och eventuellt örtkrydda eller örtsalt. Toppa med rostade pumpakärnor. Har du orostade så rostar du dem enkelt i en torr stekpanna, utan fett, på medelhög värme, tills det börjar poppa lite grann.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar