tisdag 5 januari 2010

Trevlig matlagningskväll



I lördags hade vi en rolig och lite annorlunda middag med kompisar! Något som jag varmt kan rekommendera. Vi var tre par + två hyfsat matintresserade tonåringar + två mindre barn som inte var inkluderade i köksarbetet. Vi bestämde att alla vuxna skulle köpa ingredienser som kunde bli en trevlig rätt och lägga dessa i en påse. Sedan lottade vi tre lag och lottade ut påsarna så att dessa hamnade hos nya ägare. Inga recept följde med så nu var det bara att gnugga sina geniknölar och prata sig fram till några bra och goda idéer.

Vårt kök är hyfsat stort, men vi tog ändå hjälp av den utkylda källaren och även en utegrill. I källaren har vi en bra diskbänk och där ställde vi också en kokplatta som vi kunde använda. Sommartid kan naturligtvis denna idé fungera ännu bättre men det gick utmärkt att grilla i 5 minusgrader också. Trängseln i köket var nog uthärdlig!

6 lite mindre rätter blev det, och eftersom detta var före vitbalansen upptäcktes på min kamera så blev inte bilderna så bra.

Först fick vi grillade paprikor fyllda med mozzarella och sardeller. Mycket gott! Sedan kom vår soppa - morot, lök, potatis, saffran med en yoghurt- och ingefäraklick. Också gott!

Sedan följde vår spenatpasta på salladsbädd med lax-och chèvresås ... mmm följt av ännu mer lax (populär ingrediens, möjligen skulle man ha bestämt en som tog lax, en vego, en kött, en kyckling o.s.v.) Denna gång med en supergod ärt- och kokossås (ska fråga om de kommer ihåg lite mer ingående hur receptet var) och en fetaostgratinerad lax.

Avslutningsvis ett lammfärsspett med paprikor och en god lite kryddig sås. Hoj, då var vi mätta!

Efterrätten kunde ha varit med i projektet, men vi valde att ta det utanför. Det blev chokladkaka och glass! (snart dax för lite strängare leverne tror jag ... hehe!)

Nåväl, vi var nog alla överens om att det var en mycket lyckad och mysig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar