tisdag 13 september 2011

Äntligen!

Äntligen ett program som är lite PRO LCHF. Nu ska bara alla andra också fatta.

7 kommentarer:

  1. Jag såg inte programmet. Men jag undrar vad det är som du tycker är bättre med LCHF än GI? Och hur går LCHF ihop med din allergi mot mjölkprodukter?

    SvaraRadera
  2. GI är toppen, men LCHF är för mig snäppet bättre. Mycket p.g.a. att jag mår ännu bättre om jag utesluter gluten, något som i princip inte finns i LCHF. Jag märker att min mage blir bättre utan gluten. Framför allt vissa genanta problem (i reklamen går vissa och gnider sig mot träd till exempel. Fine, men kan använda läkemedel, men det är ännu bättre när man kan justera det med kosten tycker jag) Däremot äter jag som du säger inte så mycket mjölkprodukter för att huden blir sämre men det blir lite grann. Smör går bra, get- och fårost funkar. Annars oliv- och rapsolja, avokado, oliver, fet fisk, nötter, frön m.m. Jag tror dock inte att jag äter så mycket fett som vissa inom LCHF. Jag tycker man får anpassa det till sina egna behov. Jag äter lite baljväxter och rotfrukter till exempel.

    SvaraRadera
  3. PS. LCHF är däremot toppen för diabetes typ 2 och för till exempel folk med högt blodtryck. Mycket bättre än GI. Men andra normalfriska personer kan må alldeles utmärkt på GI. Jag tyckte jag mådde toppen med GI, nu mår jag ännu lite bättre. ;-)

    SvaraRadera
  4. Tack för svar :) Är inte gluten bra för något i kroppen? Om man utesluter det, kan man senare i livet bli gluten-intolerant då?

    SvaraRadera
  5. Jenny: Jag kan inte säga med 100 % säkerhet men jag har väldigt svårt att tro att man skulle utveckla glutenintolerans för att man inte äter gluten. Gluten är inte något vi behöver, t.ex. finns det ju folkslag som aldrig äter något med gluten (många asiater och en hel del andra). Många tror också att gluten kan vara orsak till eller åtminstone förvärra många problem med fibromyalgi, autism m.m. Mycket p.g.a. att det moderna mjölet är malt på ett sätt så att gluten exponeras mer. Plus att man ofta tillsätter extra gluten när man bakar för att det ska gå fortare vid bakningen + bli fluffigare.

    SvaraRadera
  6. Tack, Klara för att du redde ut "gluten-frågan" för mig. Jag har alltid undrat varför man ska undvika gluten :)

    SvaraRadera
  7. Ja, jag hoppas att du blev lite klokare och inte bara förvirrad! ;-) Det bästa är väl att se hur man själv mår av olika saker!

    SvaraRadera