måndag 15 augusti 2011

Lite bilder från helgen




På mat så klart!

Vädret har varit regnigt i helgen. Kanske inte hela tiden även om det känns så. Vi hade funderingar på att åka till Landskrona och titta på bl.a. Timbuktu men eftersom det var utomhus och det regnade nästan hela dagen så fick det vara. Istället blev det film hemma på bioduken (Adams äpplen, en dansk från 2005, JÄTTEBRA!) med lite vitt vin, räkor, zucchinigratäng med chévretäcke, oliver och lite annat smått och gott.

På söndagen var vi bjudna på brunch hos ett par matglada grannar. Det var hyfsat lätt att koncentrera sig på kött, sallad, inlagd paprika, oliver. Dock slank det ner lite ädelost- och päronpaj och ett litet knyte med filodeg och ost. Eftersom familjen delvis har rätter i Serbien så bjöd de på hemlagad baklava. Sött men samtidigt bra med alla nötter förstås! Jag avstod de vanliga kakorna även om de också var hemlagade. Kändes ok eftersom jag inte åt så mycket av det söta och det som innehöll mjöl.

Frukosten på lördagen var lyxig med färska hallon och blåbär. Plättarna är med mandelmjöl, en knapp dl till 2 ägg. I morse blev det en omelett med ost + en morot. Den tredje rätten är en portion köttfärssås (gjord på hjortfärs, brukar finnas i frysdisken). Till det rödkål, mangold, basilika, rostade frön, lite oliver och en bit pekorinoost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar