tisdag 11 januari 2011

A la minute!


Snabbt vispade jag ihop 2 ägg. Salt och peppar och så i stekpanna med varm rapsolja. Två skivor ost när den började se färdig ut. På tallriken en riven morot, lite strimlad rödkål, lite dressing på det. Några oliver och fyra skivor kokt skinka. Sa jag snabbt? Dessutom gott!

2 kommentarer:

  1. åh vad härligt med en proffsig GI-blogg!
    Ja startade helhjärtat med GI-program igår. Har boken "6 kilo på 6 veckor" som jag ska följa slaviskt. jag är inte den som ger upp eller ger vika för frestelser, lyckades sluta röka för 1,5 år sedan, klarade jag det ska jag nog klara det här med. Jag är inte orolig över om jag kommer "klara" att hålla mig borta från socker och kolhydrater,tvärtom, jag välkomnar en ny livstil. Jag tränar 3-5 gånger/vecka på friskis sedan ett år tillbaka, men slutade med hormonellt p-medel i sommras och har samlat på mig extrakilon sedan dess..
    Jag har bara ett problem med GI: jag är vegetarian.. Jag har börjat äta fisk och skaldjur sedan nån månad för att vänja mig och enkom för att kunna följa GI bättre..men hur gör jag med resten? Hur är det med Quorn och soja-produkter? Lågt GI? är det likvärdigt? har du tips på bok/hemsida med recept som är vego?

    Nu ska jag gosa ner mig och samla recept från din sida iaf!

    //LInnea

    SvaraRadera
  2. Hej Linnea!
    Grattis till ditt beslut om att äta bättre mat!
    Du kan absolut använda quorn istället för kyckling och kött. Sojaprodukterna ska också funka så länge de inte är panerade eller på något annat sätt innehåller för mycket kolhydrater. Jag hoppas att du äter bönor och linser, på det sättet får du i dig protein. Ägg är jättebra om du kan äta också! Och när det gäller fisk så är det bra om du ser till att få i dig de feta fiskarna, lax, sill, makrill, sardiner.
    Kolla gärna in min senaste bok: Fina feta fiskar.
    Lycka till!

    SvaraRadera