tisdag 24 augusti 2010

Zucchinilåda


I lördags när vi hade gäster gjorde jag mycket zucchinipaj utan pajdeg, så kanske får vi kalla det en zucchinilåda. Riven zucchini (med skal och typ en jättezucchini eller två normalstora) får rinna av lite och sedan blandas med 5 ägg och 2 dl crème fraiche. Riven ost, 2 dl ca, och salt och peppar. Sedan kan man improvisera med örter, riven vitlök osv. In i ugnen på 200° i ca 30 minuter. Denna sats fick plats i 2 normalstora formar så gör du allt i en form får man räkna med lite längre tid. Känn försiktigt ovanpå fyllningen, den ska vara fast, men ge efter lite grann när man lägger handen på. Går också bra att skaka lite på formen och se att det inte dallrar i mitten. Tiden i ugnen beror mycket på tjockleken på fyllningen. Häll gärna lite olja i formarna innan de fylls.

Sedan fick vi en god lunch med kall biff (också rest från festen), egna gröna bönor och lite fina ärtor. Kokta morötter och en klick crème fraiche blandat med kesella, salt, peppar och örtkrydda.

1 kommentar:

  1. Riktigt roligt med så många inlägg på din blogg! Kollar bloggen ofta och blir glad varje gång jag ser något nytt att läsa och inspireras.

    Varmt hälsar,
    Kasia :)

    SvaraRadera