fredag 18 september 2009
Kyckling och rotfrukter i ugn
1 kg färska rödbetor
4 stora morötter
2–4 röda paprikor
3 msk olivolja
salt och peppar
kyckling, en hel eller mer, delar t ex kycklingklubbor
örtkrydda, t ex örtagård
salt och peppar
olivolja
en kruka färsk persilja
100 g cashewnötter eller pinjekärnor
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
saften av en halv citron
Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär dem i mindre bitar, ungefär lika stora. Skala också morötterna och dela dem och paprikorna i mindre bitar. Lägg alla grönsaksbitar i en form och häll över olivolja. Salta och peppra och rör runt så att allt blandas. Sätt in i ugnen och räkna med att det tar 30–40 minuter.
Dela kycklingen om du använder en hel. Lägg i en form och krydda med örtkrydda, salt och peppar. Avsluta med att ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen när det är ca 20 minuter kvar på grönsakerna.
Mixa persilja, inte det grövsta på stjälken, och nötter. Häll i olivolja och kör till en jämn massa. Pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar