torsdag 3 september 2009

Blåbärspannacotta


Ett recept till från nya boken.

4 portioner

1 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär, färska eller frysta
3 dl grädde
1 tsk socker
1 vaniljstång
eller 1/2 tsk vaniljpulver
blåbär till dekoration

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5–10 minuter. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det.

Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Mosa gärna blåbären lite extra med en slev. Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden.

Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan har stelnat.

Foto: Hans Desser

2 kommentarer:

  1. Åh, Klara! Jag som älskar pannacotta och blåbär, den här måste jag testa att göra.
    Ha det bra
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fullträff då!
    Kanske kan passa nu när det är helg!
    Hoppas att den blir trevlig.

    Kram!

    SvaraRadera