onsdag 21 december 2011

Istället för lutfisk


Har ätit en god lutfisk, och det var den jag gjorde själv! Tycker att den måste bli lite fastare och det kunde jag bestämma när jag stod för tillagningen. Men tycker man inte om det alls så passar en god torsk alldeles utmärkt. Ett alternativ till den vita senapssåsen är helt enkelt en smörsås med ägg.

Önskar er alla en god jul! Nu är det mycket att stå i så vi får se om det blir uppdatering under juldagarna.


Fisk med smörsås och ägg

4 portioner:
3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
250 g smör
salt och peppar
lite saft från en citron
6 ägg
ca 600 g vit fisk, t.ex. kolja eller torsk
salladsblad

Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop till ca hälften. Sila bort löken och häll tillbaka reduktionen i kastrullen. Sätt plattan på medelvärme och klicka i smör som du rör i under kraftig vispning. Då tjocknar såsen till en fin slät smörsås.

Ta av från värmen och smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft.

Koka äggen 7 minuter och mosa dem sedan med en gaffel. Koka fisken försiktigt i saltat vatten i e par minuter. Servera med såsen, mosat ägg och sallad.

Receptet är hämtat ur min senaste bok "Näringsrik och naturlig LCHF" som du kan beställa på bland annat Bokus. Foto Hans Desser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar