Har ätit en god lutfisk, och det var
den jag gjorde själv! Tycker att den måste bli lite fastare och det
kunde jag bestämma när jag stod för tillagningen. Men tycker man
inte om det alls så passar en god torsk alldeles utmärkt. Ett
alternativ till den vita senapssåsen är helt enkelt en smörsås med ägg.
Önskar er alla en god jul! Nu är det
mycket att stå i så vi får se om det blir uppdatering under
juldagarna.
Fisk med smörsås och ägg
4 portioner:
3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
250 g smör
salt och peppar
lite saft från en citron
6 ägg
ca 600 g vit fisk, t.ex. kolja eller
torsk
salladsblad
Skala och hacka schalottenlöken fint.
Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop
till ca hälften. Sila bort löken och häll tillbaka reduktionen i
kastrullen. Sätt plattan på medelvärme och klicka i smör som du
rör i under kraftig vispning. Då tjocknar såsen till en fin slät
smörsås.
Ta av från värmen och smaka av med
salt och peppar samt lite citronsaft.
Koka äggen 7 minuter och mosa dem
sedan med en gaffel. Koka fisken försiktigt i saltat vatten i e par
minuter. Servera med såsen, mosat ägg och sallad.
Receptet är hämtat ur min senaste bok "Näringsrik och naturlig LCHF" som du kan beställa på bland annat Bokus. Foto Hans Desser
Receptet är hämtat ur min senaste bok "Näringsrik och naturlig LCHF" som du kan beställa på bland annat Bokus. Foto Hans Desser
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar