En smaskig efterrätt kan jag inte undanhålla er!
Håll till godo och kram!
Kokosplättar med chokladsås
4 portioner:
3 dl kokosflingor
2 1/2 dl kokoskräm
2 ägg
smör att steka i
3 dl vispgädde
100 g mörk choklad
ett par färska
jordgubbar eller andra bär
Kör kokosflingorna
i en mixer så att det blir finfördelat. Tillsätt kokoskrämen och
kör någon minut till. Häll över smeten i en skål och blanda ner
äggen.
Stek
kokosplättarna i smör på medelstark värme, ett par minuter på
varje sida.
Värm 1 dl av
grädden i en kastrull och lägg ner chokladen hackad i mindre bitar.
Rör runt så att chokladen smälter. Vispa resten av grädden. Varva
kokosplättarna med grädde och häll över chokladsåsen. Dekorera
med färska bär.
Receptet är hämtat ur min senaste bok "Näringsrik och naturlig LCHF" som du kan beställa på bland annat Bokus. Foto Hans Desser
Mums... det där såg riktigt smarrigt ut.
SvaraRaderaOch det ÄR gott också! ;-)
SvaraRadera