måndag 6 september 2010

Men gud så gott!


Idag fick jag äta gudomliga rester. Kokta rödbetor, egengjord pesto (stor näve färsk persilja, 2 msk olivolja, 1 dl rostade pinjenötter, salt, peppar, riven parmesanost, ca 1/2 dl, 1 vitlöksklyfta), lite edamamebönor, lite ugnsrostade grönsaker, 1 avokado med salt och olja och vinäger, några oliver. Ja, godare kan det inte bli.


I lördags hade Tora och jag vars en tjejkompis här, mor och dotter. Vi åt köttfärsbiffar, den goda peston + chèvrekräm (chèvre, crème fraiche, peppar, färsk timjan), de kokta rödbetorna och tjejerna kompletterade med lite pasta. Mammorna kompletterade med lite rött vin.


I går var vi ute i det vackra vädret och paddlade kanot, närmare bestämt canadensare. En kompis är engagerad i scouterna och de har en fin gård precis vid stranden till Yddingesjön som ligger ett par kilometer från Svedala. Sjön låg spegelblank, det var varmt och soligt och paddlingen var den bästa tänkbara. Det blev också tid för lite vila i gräset. Härligt med lite extra sommarkänsla!

Så när kvällen kom var vi hungriga och åt med god aptit av kyckling-curry-gryta. Inget märkvärdigt, kyckling, curry, peppar, salt, lite vinäger, crème fraiche. Till det ugnsbakad blomkål med olivolja, salt och peppar. Jag åt edamamebönor och vi hade också hel bulgur.

2 kommentarer:

  1. Gott i gott gott!
    Visste inte att det gick att ungsbaka blomkål, det måste jag testa.
    Ha det bra
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, det är löjligt gott! 1000 ggr godare än vanlig kokt.

    SvaraRadera