Bönor är GI-vänligt tycker jag, eftersom de har ett lågt GII.
Sedan innehåller de flesta bönor, linser, ärtor ca 50 % kolhydrater men sojabönor (edamamebönor är en typ av sojaböna) "endast" 18,7 % kolhydrater. Men däremot innehåller de 34 % protein och det är ju finemang!
Men det viktigaste är att nästan alla typer av baljväxter innehåller låååååååångsamma kolhydrater och de kan vi med glädje äta av!
Hej Klara! Trist att jag missade invigningen av butiken men jag kommer en annan dag. Tittade in i din webshop och där fanns mycket fint. Ha det bra Kram
Bönor är GI-vänligt tycker jag, eftersom de har ett lågt GII.
SvaraRaderaSedan innehåller de flesta bönor, linser, ärtor ca 50 % kolhydrater men sojabönor (edamamebönor är en typ av sojaböna) "endast" 18,7 % kolhydrater. Men däremot innehåller de 34 % protein och det är ju finemang!
Men det viktigaste är att nästan alla typer av baljväxter innehåller låååååååångsamma kolhydrater och de kan vi med glädje äta av!
Hej Klara!
SvaraRaderaTrist att jag missade invigningen av butiken men jag kommer en annan dag. Tittade in i din webshop och där fanns mycket fint.
Ha det bra
Kram