måndag 4 april 2011

Lördagsutflykt




För ett tag sedan fyllde svärmor åt och då gav vi henne en dag med utflykt till små matställen och sedan matlagning och middag. Vi började på Soldattorpets Mejeri och det var verkligen ett toppenställe. Maria gör osten i det lilla mejeriet och i lördags när vi kom fick vi en trevlig presentation och provsmakning ledd av hennes man Carlos. Ostbutiken är inte stor men smaken är desto större. Vi köpte 4 ostar.

Sedan åkte vi till Fiskehoddorna i Malmö. De ligger vid Malmö Museer. Där köpte vi en stor bit gädda fångad i Ringsjön. Efter det bar det av till Vellingetrakten och där handlade vi grönasker på Annedals gård.

Väl hemma blev det först lite förrätt som inte direkt hade med vårt inköp att göra. En ostplätt med crème fraiche, stenbitsrom och rödlök. Plättarna gör man så här:

3 ägg
3 msk majonnäs
3 dl riven ost

Sätt ugnen på 250°. Rör ihop ägg, majonnäs och riven ost. Klicka ut 9–10 högar på ett bakplåtspapper, inte för nära varandra och ställ in i ugnen ca 7 minuter.

En god sallad till fisken. Kokta edamamebönor, haricot verts, små gröna ärtor och sparris i. Ovanpå rostade vattenmelonkärnor. Och så lite färska örter.

3 kommentarer:

  1. Hej Klara!
    Låter som en mysig utflykt.
    De där edamamebönorna har jag letat efter överallt, var köper du dina?
    Ha det bra
    Kram

    SvaraRadera
  2. ICA Sellection har dem. Jag frågade på vår ICA Supermarket och han tog in dem. Sedan dess har han säkert sålt ett ton, med tanke på att mina kursdeltagare blir helt lyriska t.ex.

    I morgon åker jag till London!

    Ha det bra!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Stoooora ICA Maxi eller Kvantum har dem icke, däremot vår lilla Ica supermarket!

    SvaraRadera