fredag 23 december 2011

Ny spännande sida!


Det är med glädje som jag presenterar årets julklapp till alla hälsomedvetna! Här finns vi som vill förmedla en naturlig kost och hälsosamma val! Kurser, föreläsningar och dessutom inlägg med tips och recept.

onsdag 21 december 2011

Åh, en liten efterrätt också!



En smaskig efterrätt kan jag inte undanhålla er!

Håll till godo och kram!


Kokosplättar med chokladsås

4 portioner:
3 dl kokosflingor
2 1/2 dl kokoskräm
2 ägg
smör att steka i
3 dl vispgädde
100 g mörk choklad
ett par färska jordgubbar eller andra bär

Kör kokosflingorna i en mixer så att det blir finfördelat. Tillsätt kokoskrämen och kör någon minut till. Häll över smeten i en skål och blanda ner äggen.
Stek kokosplättarna i smör på medelstark värme, ett par minuter på varje sida.
Värm 1 dl av grädden i en kastrull och lägg ner chokladen hackad i mindre bitar. Rör runt så att chokladen smälter. Vispa resten av grädden. Varva kokosplättarna med grädde och häll över chokladsåsen. Dekorera med färska bär.

Receptet är hämtat ur min senaste bok "Näringsrik och naturlig LCHF" som du kan beställa på bland annat Bokus. Foto Hans Desser

Istället för lutfisk


Har ätit en god lutfisk, och det var den jag gjorde själv! Tycker att den måste bli lite fastare och det kunde jag bestämma när jag stod för tillagningen. Men tycker man inte om det alls så passar en god torsk alldeles utmärkt. Ett alternativ till den vita senapssåsen är helt enkelt en smörsås med ägg.

Önskar er alla en god jul! Nu är det mycket att stå i så vi får se om det blir uppdatering under juldagarna.


Fisk med smörsås och ägg

4 portioner:
3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
250 g smör
salt och peppar
lite saft från en citron
6 ägg
ca 600 g vit fisk, t.ex. kolja eller torsk
salladsblad

Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop till ca hälften. Sila bort löken och häll tillbaka reduktionen i kastrullen. Sätt plattan på medelvärme och klicka i smör som du rör i under kraftig vispning. Då tjocknar såsen till en fin slät smörsås.

Ta av från värmen och smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft.

Koka äggen 7 minuter och mosa dem sedan med en gaffel. Koka fisken försiktigt i saltat vatten i e par minuter. Servera med såsen, mosat ägg och sallad.

Receptet är hämtat ur min senaste bok "Näringsrik och naturlig LCHF" som du kan beställa på bland annat Bokus. Foto Hans Desser

tisdag 13 december 2011

Ujuj!

Har haft en förkylning som heter duga de senaste 4-5 dagarna. Brukar sedan jag lagt om till LCHF bara få lätta tvådagarsförkylningar, men den här gången ville kroppen något annat. Är på bättringsvägen men ännu inte helt återställd. Idag blev det en dryck gjord i råsaftcentrifugen. Rödkål, grönt äpple och färsk ingefära. Helt ok utom en liten kålförnimmelse mitt i allt. Fantastisk färg!


Hade tänkt baka något LCHF-vänligt med saffran idag men det blev inget med det. Orkar nätt och jämt fixa vanliga måltider så Lucia får i år bli helt utan sådant.

Återkommer så snart jag är helt pigg!

torsdag 8 december 2011

Härlig torsdag!


Vår tionde bäbis är här! Lika klok och snygg som vanligt!

onsdag 7 december 2011

Köket på gång!



Kaklingen är på gång och även betongblocksväggen. Jag gillar att kakla men att mura glasblock var SÅ svårt och vi är inte färdiga ännu. Man kan bara göra ca 3 varv per dag, sedan måste det stelna, brinna, över natten. Sedan ska det på snygga bänkskivor, en porslinsho och i andra hörnet spis och ugn! Det blir perfekt för mina kommande matlagningskurser och alla cateringuppdrag!

Ps, på kakelplattan på bänken ser ni ett konstverk gjort av dottern. Ett ansikte lagt tillrätta med smulor av bruk. Ds

söndag 4 december 2011

Dags att beställa!


Beställer du nu så har du boken lagom till det nya året!

Kolla på Bokus eller Adlibris.

lördag 3 december 2011

Har någon sett min kamerasladd?

Ja, kära nån, är det något som har en tendens att försvinna här hemma så är det min kamerasladd. Nu har jag inte hunnit ta så många bilder sedan sist, men det hade ju varit trevligt med någon uppdatering!

Senaste veckan har Hans och jag börjat bygga om i köket. Eller egentligen kan man kanske kalla det "fylla ut" eftersom vi bygger mer arbetsbänkar, en vask till och en plats för spis och ugn. Detta för att kunna ha två gäng som lagar mat på mina matlagningskurser och för att ha mer plats när jag själv lagar mat.

Tanken är också att laga mat till andra i större skala. Och då behövs det plats och bekvämlighet.

Det går så sakteliga framåt, men just nu är det lite kaos. Dessutom är vi i ett läge där jag inte kan göra så mycket utan det är Hans som spikar socklar för att sätta upp skåpen. Jag känner mig i det här läget ganska tafatt och längtar till det är dags att kakla. Det är jag bra på!


Matlagningen har blivit lite snabb och oinspirerad denna vecka också. Helt ok ur LCHF-synpunkt, men inte mycket att skryta med här. Så här ful men mättande kan den till exempel se ut. Observera att det hela ska stekas lite till eftersom det fortfarande ligger i stekpannan!

Jag hör av mig snart igen!