måndag 11 april 2011

Bra budskap redan på 40-talet




På Churchills museum hittade jag finfina vykort med bra budskap!

Helg i London






Jag åkte med 3 väninnor till London i helgen. Vi har haft en tradition i ganska många år nu, jag tror vi kom fram till att det var 9. Vi har varit mest i Köpenhamn, men också i Göteborg, på Bornholm, i Berlin och på Öland.

London bjöd på ca 20 grader, blommande fruktträd, fågelkvitter, god mat, gott vin, massor av skratt. Dock var vi besvikna på shoppingen. Fördelaktig kurs vilket gav billiga varor, men ingenting som vi blev så sugna på att köpa. Förutom till barnen. Lite hudvård blev det, så det var väl bra.

Nu är det dags att ta tag i vardagen igen!

torsdag 7 april 2011

Karrégryta


Än är det inte riktigt grillväder, så när karrén är billig får det bli en gryta istället. Stek köttet skuret i bitar i smör så att det blir lite knaprigt. Häll i valfri mängd crème fraiche. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar.

Servera med grönsaker, t.ex. haricot verts.

Kokospannkaka


Knäck 2 ägg och blanda med 3 msk grädde. Blanda i 1 msk kokosmjöl, finns på lchf-butiken. Blanda ordentligt, kokosmjöl är så torrt så det tar ett tag att blanda det med det blöta. Stek i rikligt med smör till små plättar eller lite anarkistiskt allt på en gång ihopföst i små högar. Sänk värmen eller låt det gå på eftervärme tills de är genomstekta. Vänd de efter halva tiden naturligtvis! Åt dessa med vispad grädde blandad med lite tjock yoghurt som var kvar sedan kvällen innan. Och så lite rostade frön på det. MUMS!

måndag 4 april 2011

Lördagsutflykt




För ett tag sedan fyllde svärmor åt och då gav vi henne en dag med utflykt till små matställen och sedan matlagning och middag. Vi började på Soldattorpets Mejeri och det var verkligen ett toppenställe. Maria gör osten i det lilla mejeriet och i lördags när vi kom fick vi en trevlig presentation och provsmakning ledd av hennes man Carlos. Ostbutiken är inte stor men smaken är desto större. Vi köpte 4 ostar.

Sedan åkte vi till Fiskehoddorna i Malmö. De ligger vid Malmö Museer. Där köpte vi en stor bit gädda fångad i Ringsjön. Efter det bar det av till Vellingetrakten och där handlade vi grönasker på Annedals gård.

Väl hemma blev det först lite förrätt som inte direkt hade med vårt inköp att göra. En ostplätt med crème fraiche, stenbitsrom och rödlök. Plättarna gör man så här:

3 ägg
3 msk majonnäs
3 dl riven ost

Sätt ugnen på 250°. Rör ihop ägg, majonnäs och riven ost. Klicka ut 9–10 högar på ett bakplåtspapper, inte för nära varandra och ställ in i ugnen ca 7 minuter.

En god sallad till fisken. Kokta edamamebönor, haricot verts, små gröna ärtor och sparris i. Ovanpå rostade vattenmelonkärnor. Och så lite färska örter.